Mergi la continut

“Fără limite, pentru toți”: Kia prezintă viziunea sa asupra viitorului mobilității la CES 2018


- Kia prezintă tehnologii autonome, conectate și eco/electrice la CES 2018 – Las Vegas
- Întreaga gamă de modele va fi formată din autoturisme conectate până în 2030
- Kia va avea 16 vehicule electrice până în 2025 în diverse variante: Hybrid, EV (electric) și FCEV (electric cu pile de combustibil)
- Un nou model Kia cu tehnologie FCEV va fi lansat până în 2020
- Conceptul Niro EV oferă o autonomie de 380 km
- Serviciul car-sharing WiBLE va fi lansat în Europa în anul 2018


Kia Motors a prezintat pe 9 Ianuarie, la Consumer Electronics Show 2018 din Las Vegas, viziunea sa cu privire la viitorul mobilității. Ca parte a noii sale viziuni "Boundless for all” (“Fără limite, pentru toți”), Kia propune un viitor în care oportunitățile de mobilitate și de transport sunt nelimitate. Pentru a-și extinde orizonturile cu serviciile sale de mobilitate, Kia a lansat la CES 2018 o serie de noi tehnologii, ca parte a strategiei "ACE", de a-și face mașinile mai autonome, conectate și ecologice / electrice.

"Boundless for all" este viziunea pentru viitor a Kia Motors, un viitor în care toată lumea are ocazia să se bucure de valoarea infinită pe care o aduce mobilitatea. Aceasta este proclamația Kia, care își asumă rolul de furnizor global de mobilitate în masă în viitor.  Consumatorii sunt conduși astăzi de ideea că o mașină este "doar un vehicul", dar Kia se angajează să ofere o soluție mai extinsă cu privire la mobilitate. "Boundless for all" reprezintă un viitor în care un vehicul poate fi mult mai mult decât suma părților sale, după cum a declarat dr. Woong-Chul Yang, vicepreședinte și șef al Centrului de Cercetare și Dezvoltare Kia.

Strategia „ACE”, dezvoltată de Kia pune în centru trei elemente esențiale, prezentând astfel viziunea sa cu privire la viitorul transportului personal:

- Conducerea Autonomă - Kia intenționează să implementeze tehnologia de conducere autonomă de nivel 4, care va debuta în 2021 cu testarea autonomă a autovehiculelor în orașele inteligente "Smart City".

- Automobil Conectat - Până în 2025, Kia va adopta tehnologii de conectare a mașinilor din fiecare segment și va face fiecare model al său un automobil conectat până în 2030.

- Eco / Electric - Kia va introduce 16 noi sisteme de propulsie avansate până în 2025, lansând modele noi cu tehnologie hibrid, hibrid “plug-in” și 100% electrice, precum și un nou vehicul electric alimentat cu celule de combustie (FCEV) în 2020.

Pe lângă aceste tehnologii, Kia și-a anunțat planurile de a derula serviciul WiBLE de “car-sharing” - lansat în Coreea în 2017 - în regiuni noi din 2018, începând cu Europa.

Conducerea autonomă și conectată - tema principală a Kia la CES 2018.

Kia a prezentat la salonul din Las Vegas mai multe exponate interactive, care cmbină tehnologiile existente și viitoare. Acestea demonstrează modul în care vehiculele ar putea fi optimizate pentru o conectivitate îmbunătățită, în timp ce devin din ce în ce mai autonome.

Exponatele Kia de la CES 2018 sugerează un viitor "Dincolo de conducerea autonomă". Vizitatorii pot interacționa cu tehnologiile de conducere autonomă dezvoltate de Kia, printr-un simulator VR (realitate virtuală), în timp ce experimentează și o reprezentare 3D V2X la scară reală, care demonstrează modul în care autovehiculele se pot conecta cu alte vehicule și cu mediul urban.

Compania intenționează să dea în exploatare o flotă de testare pe scară largă a tehnologiilor sale de conducere autonomă pe drumurile publice începând din 2019, deschizând astfel calea pentru producția comercială a acestor tehnologii. Kia își propune să comercializeze vehiculele autonome de nivel 4 în orașe inteligente începând din 2021, cu un nou proiect pilot “Smart City”.

"Autovehiculele conectate Kia vor oferi un nou tip de experiență de mobilitate, datorită conceptului ‘Fără limită în tehnologiile de conectare’. Realitatea virtuală, autoturismele autonome și conectivitatea "vehicul-la-orice" au fost considerate la un moment dat tehnologii ale viitorului îndepărtat. Pe măsură ce devin tot mai repede o realitate, Kia explorează modul de implementare a acestor noi tehnologii pentru clienții săi. Strategia și viziunea noastră pentru viitorul mobilității este demonstrată de o serie de prezentări interactive, care arată ce așteptări au clienții noștri", a declarat vicepreședintele Yang.

16 vehicule electrice noi până în 2025

Kia va continua să-și extindă gama de mașini Eco în următorii ani și intenționează să ofere un total de 16 vehicule electrice până în 2025, inclusiv un model electric cu pile de combustibil (FCEV) în 2020.

"Până în 2025, vom oferi un total de 16 vehicule noi cu sisteme de propulsie avansate, între care cinci vehicule hibrid și hibrid „plug-in”, cinci noi EV-uri pe baterii și un nou model electric FCEV accesibil publicului larg. Odată lansată în 2020, tehnologia FCEV va reprezenta vârful de lance al eforturilor Kia pentru un viitor cu emisii zero pentru mobilitate", a mai spus vicepreședintele Yang.

Ca parte a acestei strategii, Kia a prezentat conceptul Niro EV la CES 2018. Combinând designul elegant al unui SUV compact modern cu eficiența ridicată a sistemului de propulsie electric avansat, conceptul Kia Niro EV reprezintă următorul pas al brandului în drumul către electrificare.Creat de studioul de design al Kia din Coreea, Niro EV Concept este un SUV compact, complet electric. Caroseria sa, eficientă din punct de vedere aerodinamic, permite aerului să circule cu ușurință în jurul său și pe dedesubt. Grila tradițională - care nu mai este necesară pentru răcirea motorului – a fost înlocuită cu un panou de afișare interactiv, continuat cu blocuri optice alungite. Silueta conceptului este inspirată din actualul model Kia Niro, având linia modernă a unui crossover compact, cu un profil înălțat și un montant C amplu. Spatele cu linii simple al conceptului Niro EV are muchii bine definite și ascuțite, care permit aerului să curgă mai ușor.

Având un sistem de propulsie electric, foarte silențios și anticipând conducerea unui astfel de vehicul cel mai frecvent în oraș, conceptul Niro EV se mândrește cu tehnologii noi care îmbunătățesc siguranța pietonilor.

Noul sistem de avertizare pentru pietoni (APWS) al conceptului oferă o combinație de camere video cu tehnologie de recunoaștere a persoanelor și obiectelor, semnalizare vizuală pe afișajul frontal și difuzoare. Dacă sistemul detectează un pieton sau un ciclist în fața autovehiculului, difuzoarele alertează printr-un sunet direcționat în mod special către acea persoană, avertizând-o despre prezența mașinii. Sistemul APWS este cuplat la noul sistem de iluminare interactiv al conceptului Niro EV, care oferă utilizatorilor și pietonilor o comunicare vizuală extrem de intuitivă cu vehiculul.

În interior, cabina a fost proiectată pentru a avea un aspect pur, minimalist și digital, creând o mai bună interacțiune a utilizatorilor cu noile tehnologii și sisteme. Cu un design gândit și centrat în jurul șoferului și pasagerilor, aspectul orizontal al panoului de bord are suprafețe largi și netede. Se crează astfel un sentiment de spațiu și calm în cabină, îmbunătățit de nuanțele de argint și bronz care acoperă fiecare suprafață.Conceptul Niro EV este pus în mișcare de un sistem de propulsie electric de ultimă generație, utilizând noile tehnologii de producție destinate vehiculelor electrice viitoare de la Kia. Energia este asigurată de un acumulator litiu-polimer de înaltă capacitate de 64 kWh, cuplat cu un motor electric de 150 kW. Conceptul Niro EV oferă o autonomie de 380 de kilometri, cu emisii zero.

Exponatele interactive oferă viziunea noilor tehnologii

La CES 2018, Kia a prezintat cele mai recente tehnologii HMI (Human Machine Interface), caracteristicile conducerii autonome, precum și prima conectare 5G din lume într-o mașină. Aceste exponate sunt inovații care ar putea fi adaptate pentru utilizarea în viitoarele vehicule ale mărcii. Kia demonstrează aceste noutăți printr-un set de experiențe interactive pentru public, prezentându-și viziunea “Dincolo de conducerea autonomă" prin tehnologii pe care pasagerii le pot folosi în viitorul autonom al autovehiculelor.

Primul cockpit oferă vizitatorilor șansa de a experimenta noile tehnologii HMI ale conceptului Niro EV, cu o interacțiune sporită între vizitatori și vehicul. Sistemele infotainment și HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat) sunt controlate prin atingere și gesturi, volanul acționând ca o telecomandă. Șoferul poate "să treacă" de-a lungul unei zone din piele perforată de la baza volanului cu două spite, făcând diferite gesturi care servesc la comutarea între melodiile favorite, la creșterea volumului și ajustarea setărilor de ventilație ale cabinei. Un afișaj digital al tabloului de bord oferă informații suplimentare șoferului, cum ar fi setările vehiculului, starea sistemului de propulsie și informațiile despre călătorie.

Creând o interacțiune digitală între mașină și șofer mai avansată decât într-un vehicul tradițional, sistemul HMI permite șoferilor să se "conecteze" la vehicul folosind recunoașterea facială și vocală. Tehnologia de recunoaștere facială și vocală, dezvoltată în colaborare cu Amazon Web Services (AWS),  urează bun venit șoferilor și ajustează setările vehiculului pe baza preferințelor individuale prestabilite. Folosind "Amazon Rekognition" și "Amazon Polly" - analiză facială foarte precisă și servicii de voce furnizate de AWS - noul sistem dezactivează multe dintre funcțiile mașinii în cazul în care conducătorul auto nu trece procesul de identificare.Un al doilea cockpit demonstrează prima conexiune 5G din lume într-un automobil - cu o legătură în timp real stabilită între Las Vegas și Seoul, Coreea. Conexiunea 5G permite utilizatorilor să transmită conținutul în mod real în mașină, prin sistemul de infotainment.Cel de-al doilea „cockpit” prezintă Sistemul Separat de Control al Sunetului cu care este dotat conceptul Niro EV. Acesta permite utilizatorilor de pe locurile din față și din spate să experimenteze tehnologia Kia de separare a sunetului. Sistemul permite pasagerilor să-și asculte propria muzică în același timp, fără a-i afecta pe ceilalți aflați în mașină. Sistemul dispune de opt difuzoare instalate în tetiere, cu transmiterea simultană a sunetului pentru fiecare rând de scaune și utilizarea tehnologiei de anulare a zgomotului pentru a "dezactiva" sunetul de la celălalt rând de scaune. Prin crearea a două zone de sunet în mașină, ocupanții se pot bucura de ascultarea muzicii individual, fără a-i afecta pe ceilalți. Kia consideră că această tehnologie dezvoltată „in-house” va spori confortul ocupanților din viitoarele mașini de producție.Serviciul car-sharing WiBLE va fi lansat în Europa în 2018

Kia a anunțat astăzi planurile de extindere a serviciului de car-sharing "WiBLE" în regiuni noi. Lansat în Coreea în 2017, WiBLE  va fi introdus pe anumite piețe și orașe europene începând cu sfârșitul anului 2018. Kia intenționează să extindă serviciul pe alte piețe din întreaga lume în următorii ani.

WiBLE va fi deservi anumite zone din centrele orașelor, oferind vehicule clienților care au nevoie de un mijloc de transport dar care nu dețin o mașină proprie sau care doresc un vehicul mai convenabil în centrele orașelor.

În Coreea, utilizatorii WiBLE au acces la o gamă largă de modele Kia, inclusiv Soul EV, crossover-ul hibrid Niro și modelele de dimensiuni mai mari. Vehiculele sunt echipate cu tehnologii Kia de siguranță activă, pentru a ajuta clienții să călătorească în condiții de siguranță într-o mașină cu care ar putea să nu fie obișnuiți.

WiBLE este accesat prin intermediul unei aplicații pentru smartphone. Utilizatorii plătesc apoi pentru călătorii individuale într-un vehicul WiBLE, fiind taxați în funcție durata utilizării autoturismului. În Europa, serviciul WiBLE va permite utilizatorilor să efectueze călătorii într-o singură direcție, nu li se va solicita să returneze mașina în același punct, pentru a avea un confort maxim și cost eficient.

Kia va anunța primele locații din Europa pentru lansarea serviciului WiBLE la sfârșitul anului 2018.

Pentru mai multe informații despre conceptul Kia Niro EV vă rugăm să urmăriți materialele următoare: 


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.